Een boodschap.


Grensoverschrijdend gedrag. De volgende die beschuldigd wordt via een paar anonieme brieven van een schrikbewind. Arib de vorige Kamervoorzitter.

Een huidige kamervoorzitter die niet in staat blijkt in de Tweede Kamer grensoverschrijdend gedrag en gepraat (tijdig) een halt toe te roepen springt plotseling op een paar anonieme brieven als afleidingsmanoeuvre voor eigen falen als Kamervoorzitter. Ik kan het niet anders zien.

Een onderzoek zal worden ingesteld wordt besloten achter de rug van Arib om èn "gelekt" naar de pers.

Wie is/zijn er nu grensoverschrijdend bezig?!

*

En dan hoogste verbazing dat Arib het voor gezien houdt. Vooral haar Partijgenoten lijken van hun stoel te vallen. Vreemd. Nog niet eens een brief mede ondertekend tegen de hele gang van zaken zoals het gegaan is, door een paar andere Partijen. En ze hebben hun rot smoes wel weer klaar waaróm ze de brief niet konden ondertekenen. Maar ze staan er wel achter. Bla,bla,bla.

*

Aan de lopende band gebeuren dit soort zaken. Niet alleen in de Politiek. Maar ook Wetenschappers en weet ik wie, wat en waar. Iedereen, iedereen kan zomaar "onderuitgehaald" worden. En dan kan het verder gaan. Bedreigingen en erger. Levens en carrières geruïneerd. 

*

Hoe je hiertegen te weren?  Zèlf dat doen maakt het vaak alleen erger denk ik. Wie zich probeert te verdedigen heeft zéker wat te verbergen wordt ervan gemaakt. 

*

Om even op Arib terug te komen. Haar Partijgenoten hadden meteen als één man achter haar moeten gaan staan. Precies wat vorige week gebeurde toen Sigrid Kaag smerigheid over zich heen kreeg. Spontaan verliet met haar het hele kabinet de Kamer. Een "machteloos" gebaar? Of het begin van bewustwording? 

*

153 jaar na de geboorte van Mahatma Gandhi...er is nog veel werk aan de winkel. Meer dan ooit. 


En waar sta jij???

***


Reacties