De "dwarsligger"-lastpak.



 Er zijn mensen die blij en vrolijk verkondigen hoe goed het is dat er "dwarsliggers" zijn. Zonder de "dwarsliggers" geen ontwikkeling of nóg mooiere kreten. In voordrachten of lekker veilig tijdens het "theekransje".

*

Wie goed oplet knijpt z'n ogen half toe. Dan "zie" je net even anders. Probeer maar. Want wàt kan je dan waarnemen of wanneer je "toevallig" een dwarsligger bent wàt kan je dan overkomen?

*

Kijk, kom je "per ongeluk" in aanraking met zo'n vrolijkerd als dwarsligger dus niet als ploeterende vrijwilliger die de WC braaf staat te poetsen zodat de goegemeente straks weer fris kan zitten poepen, opeens is het niet zo vrolijk meer.

 Nu ben je niet meer een dwarsligger of een lastpak maar een "lastige - dwarsligger". Ja, dat is nog een graadje erger dan wanneer je "slechts" het één of het ander bent. Net als op het toilet het één of het ander... Sorry, laat maar! Vergeef me "broeders en zusters". Déze associatie krijg ik hier plotseling bij. ( Even een pilletje aan de dokter vragen. 🎶🎶🎶)

*

Misschien helpt ons allemaal het boekje te lezen van 

Albert Smit :

"Op weg naar priesterlijk handelen".

Ik heb het zojuist ontvangen. En dit gaat ons allemaal aan. 

En de WC poetsen hoort daar heel gewoon bij. Maar als "lastige - dwarsligger" wordt je zèlfs die klus niet altijd toevertrouwd. 🙄

Vrolijk Pasen verder!













DANKE! 🤣


Reacties