Goud..

 


Juist toch in deze dagen waarin de wereld nog weer een verdere duw de chaos in krijgt is het hartverscheurend wanneer je beseft dat "gouden" mensen uitgeschakeld worden. Mensen die de moed hebben het gedrag van de leiders niet goed te keuren maar protesteren. Zelfs een vlag van een land dat aangevallen wordt met een tekst tegen oorlog thuis achter je raam opgehangen wordt ogenblikkelijk afgestraft. Werkelijk de wereld op z'n kop.

Zonder een directe link te leggen tussen het één en ander moet ik toch weer denken aan waar ik gisteren over schreef : de mensen die door een ander "een bel aan de nek" gehangen krijgen. 

Wanneer je hierover nadenkt en beseft dat het vaak is om eigen overtredingen te verhullen dan is dat zo ziekmakend. Zo onverteerbaar. De mens met "de bel om de nek" die in een isolement gedrongen is kan jarenlang vertwijfeld zich afvragen wat eraan de hand is.

 Wanneer bekend is wie de bel heeft omgehangen en hij probeert daar antwoorden te krijgen en er wordt botweg geweigerd dan wordt vervolgens, zo kan het gaan, misbruik gemaakt van een reactie die niet gewenst is. En er wordt iets gezegd als dat die bel dus terecht was. "Zie je wel.. Zo'n onbeheerst type...". 

Zoiets kan van kwaad tot erger gaan. Dat wil zeggen voor de "bel-ophanger".

De "gouden" mens zal hier uiteindelijk als morele (over)winnaar uit tevoorschijn komen. Trouw aan zichzelf.



Reacties