Het verloop van een strijd.

 

Het is nóóit de strijd 
tegen een mèns!! 

Hoe kan de strijd met het boze verlopen? Hoe strijdt de witte magiër tegen de duisternis? Hoe gaat dat zonder geweld?

De èchte witte magiër heeft eigenlijk niet veel anders te doen dan onder àlle omstandigheden in de waarheid te blijven.

Het is niet nodig veel te spreken over wat gaande is. Beter van niet zelfs. Een enkele "collega" witte-magiër in vertrouwen nemen. Gestorvenen die hier op aarde in de waarheid leefden.

In de waarheid zijn of leven heeft niets in zich van trots, zelfoverschatting. Heeft ook niets in zich van perfect (willen) zijn. Zolang we aardemens zijn maken we fouten, vergissen we ons zo nu en dan of heel vaak. De oprechte mens die is in de waarheid zal de eerste zijn die fouten en missers erkent en toegeeft.

Het boze zal trachten dit alles in twijfel te trekken, de witte magiër te beschadigen en te isoleren. En het boze is hierin zeer creatief.

De witte magiër zal een eigen weg kiezen. Even verrassend maar met open vizier en onbevreesd. De duisternis reageert daar altijd op. Vanuit z'n verwarring over dit onverwachte reageert hij met nóg meer chaotische acties. De duisternis verdraagt het licht niet. Het wéét dat het zijn ondergang betekent. En al het verdere handelen door het boze gebeurt vanuit die angst. En het schuwt geen middel.

Johannesevangelie 8 lezen in z'n geheel is zeker de moeite waard. Misschien ook met dat wat Rudolf Steiner ons heeft verteld in gedachten. 



Reacties