En nu??


 Vandaag....???












Stuitend. Of wellicht is het woord
 "pijnlijk"
meer op z'n plaats.
Je zou toch voor eeuwig het zwijgen ertoe doen!! 

PS 
Hier nog wat verder over nadenkend :
Wanneer je dit heel negatief wilt beoordelen zou je kunnen zeggen dat een groep, een gemeente, een parochie of wat voor club dan ook nóóit verder kan komen dan de "minst geschoolde". Zoiets als een ketting die zo sterk is als de zwakste schakel. En dat is onthutsend. Niet vanwege het persoonlijke leed maar lettend op de taak die ons is opgedragen. 

Wat doen we met de mensen die hun kop boven het maaiveld uitsteken en daardoor een "ander uitzicht" hebben dan de rest? Met degenen die de moed hebben een stap extra of meer te zetten en daardoor misschien wat voorop lopen?

Zie deze éérste grotere poging van Rittelmeyer en zie de reactie daarop. Dat is géén klein onbelangrijk voorval uit het verleden. En het gebeurt nog steeds.... bij "ons". 

Wat we niet begrijpen wijzen we af. In plaats van óók een extra inspanning te plegen tot een begrijpen en zo ook zèlf een stapje verder te komen veroordelen we. "Waar ik met mijn verstand niet bij kan kan niet". Daar komt het op neer. Zo plat is het wèl. 

Het is dezèlfde reactie die "de wereld" op de Antroposofie geeft of heeft. Dàt valt niet anders te verwachten. Maar..... 
 🙋‍♀️ 



 


Reacties