Integer of "corrupt"?



 Deze jaren heb ik een beschamend schouwspel mogen zien/ervaren. Een schouwspel waarin ik zag hoe "sluipend" de overgang van integer naar corrupt kan zijn. Werkelijk beschamend omdat overduidelijk was dat men zelf zo leek toch, geen idee had een grens te passeren waar een "fatsoenlijk" mens niet overheen wil! Niet overheen zou moeten wìllen!!!

*

Het is dat spel waarin men probeert achter vermeende "geheimen" van een ander te komen. Niet een recht op de man/vrouw af vragen of in gesprek gaan maar met "trucjes" proberen de ander dingen die men in z'n wonderlijk brein heeft binnen laten stromen te ontfutselen. Blijkbaar ervan uitgaande alleen op deze wijze achter de "waarheid" te komen. 

Wanneer deze zogenaamde "waarheid" bij de ander helemaal niet aanwezig is en men dus niet de verwachte/gewenste reactie of antwoord krijgt kunnen er zelfs iets van  dreigementen of intimidatie komen. 

*

Deze jaren heb ik gemerkt dat men er blijkbaar bij voorbaat vanuit gaat dat de ander wel zal liegen wanneer je gewoon vraagt. Men stelt geen eerlijke vragen maar insinueert van alles. De "ondervraagde" heeft daarbij geen kans gewoon te reageren omdat deze geen notie heeft waar het eigenlijk over gaat. 

Misschien achteraf dat er "kwartjes vallen".

Hopelijk is het niet een algemeen gebruikelijke methode maar een (voorbijgaande) "gekte" van een paar mensen. Zo niet, dan kunnen we ieder gezond sociaal leven wel vergeten! 

***

Reacties