Het kwaad straft zichzelf.

Michaël.
(Hans Memling)


 Het kwaad dat hier op aarde probeert veel leed en ellende te veroorzaken straft zichzelf.

De vredelievenden, de vredestichters zullen nooit uit zijn op wraak. Zij willen een eind aan geweld en onderdrukking in wèlke vorm dat ook verschijnt. Zij zijn de "kinderen van het Licht".

*

Het kwaad straft zichzelf doordat het zichzèlf afsnijdt van het Licht. Hun terrein : "de werken der duisternis". Is een grotere straf denkbaar??? 

*

Misschien is het meest tragische nog dat het kwaad het zelf nog niet merkt. Het lijkt dat de kwaden hier op aarde vrij spel hebben. Niets houdt ze tegen. Zo lijkt. Dat komt misschien doordat je in de duisternis niets ziet. Het is een blindelings erop in hakken. Meedogenloos.

*

Maar de kwaden zien daardoor niet waarop of op wie ze inhakken. Ze hebben geen idee waar ze mee bezig zijn. Heel even misschien wanneer in het heetst van de strijd "de vonken ervan af vliegen".

*

Déze "vonken" betekenen tegelijk het eind van de macht van het boze ook op aarde. Het zijn kiemen. "Lichtkiemen" die zich in de duisternis verder zullen ontwikkelen zoals het zaad in de donkere aarde.

Het Licht is sterker dan de duisternis!

***


Reacties