Stuur ze de laan uit!!!



Een kind een gezond zelfvertrouwen meegeven is één van de belangrijkste taken van opvoeders.

Daar waar een kind voortdurend onderuit wordt gehaald werkt men tegen de Levende Geest. 

Dat wil niet zeggen dat het kind geen leiding nodig zou hebben. Maar het wil een leiding dat niet bekneld en insnoert. Géén verstikkende leiding dat het kind onzeker of angstig maakt. 

 Leiding geven aan een kind zou misschien méér iets moeten zijn van moed geven! Maak van een kind een "durfal" en geen angsthaas dat eeuwig afhankelijk blijft van de hulp en steun van anderen. 

*

Wanneer je volwassen geworden of zelfs al oud bent en er komen mensen op je pad die je terug willen dringen in het (ongezonde) kinderlijke stadium van afhankelijkheid, die niet verdragen dat jouw ontwikkeling verder gaat om wèlke reden dan ook dan is krachtig verzet op z'n plaats.

*

Soms is het nodig dat er dan ook iemand op je pad komt die iedere twijfel over jezelf (weer) wegneemt. Iemand die jouw ervaringen, jouw ontwikkeling niet in twijfel trekt maar erkent. Meer is niet nodig!!!  Dàn kan je verder.

*

En zo heb ik nu de hoop dat veel meer mensen een gezond zelfvertrouwen  krijgen. Vertrouwen in hun eigen (innerlijke) ervaringen. Niet te stoppen door wie of wat dan ook.

*

 Stuur ze de laan uit, zij die jou altijd willen kapittelen en verbeteren. 

 Stuur ze de laan uit diegenen die jou laten twijfelen aan jezelf!!! 

Stuur ze de laan uit die de Geest willen doden!!!

***

Reacties