"Onbezonnen"... is véél gewonnen 😍

 Wie  het begin leest van de weg van Christian Rosencreutz in de "Chymische Hochzeit" vindt direct al iets heel kenmerkends. (2e dag)

Christian moet kiezen tussen 3 wegen. Er zijn er 4 maar die ene...nu ja.

*

Hij weet niet te kiezen en aarzelt. 

Nu, eerst maar eens een beetje brood eten...misschien een slokje water. 

Ach, een witte duif! Die wil wel héél graag gezellig mee-eten. Maar daar waar èchte gezellig-heid is ...dat irriteert de vijand. En daar komt hij aangevlogen: een agressieve zwarte raaf. Het was hem niet te doen om het brood. Niet echt voer voor raven. Ik weet dat niet.

Maar de raaf maakt een duikvlucht naar de witte duif. Weg gezellig-heid. Chaos en onrust. 

Christian wordt héél erg pissig. En wat hij doet is zonder nadenken de raaf verjagen.  Hij rent net zolang achter hem aan totdat.....

Totdat de zwarte raaf verjaagd is, de witte duif gered en niet hij de weg heeft gekozen maar misschien méér dat de Weg hem gekozen heeft. Hij is "op weg" en terugkeer blijkt niet mogelijk. 

*

Door de raaf te verjagen, daardoor de duif te verlossen werd Christian Rosencreutz geholpen bij het vinden van zijn weg. De weg die hij moest gaan.

En dàt is een "geheim" : Alleen het "onbezonnen" kiezen tussen "zwart en wit",  zonder aarzeling, zichzèlf vergetend bracht hem op de juiste weg. 

Het "onbezonnen" opnemen voor het "zwakke en kwetsbare"...dat was doorslaggevend bij het vinden van zijn eigen weg!!



***




Reacties