Luiheid, Lef, Liefde


 Een soort "doorstart" daar lijkt het toch soms op. En misschien is het dat ook wel. We maken een "doorstart" van leven naar leven!

Maar ook een "doorstart" van crisis naar crisis. Het is niet anders en het kan niet anders. Was het anders dan zouden we "neerstorten" en einde verhaal. Je zou ook kunnen denken aan een miskraam.



"Luiheid"... een blijven liggen spartelen als een jonge hond op de rug met de poten in de lucht.... Zo fijn in het "brandende zand". Eeuwig jong... want de hond denkt niet aan "op eigen poten staan". Die heeft alleen maar plezier op dat moment... Tot de baas hem hardhandig misschien tot de orde roept.



Er is Lef voor nodig uit ons "jonge honden stadium" te komen. Er is Lef voor nodig "onze eigen koe, onszelf bij de hoorns te vatten". Vaak moeten wij onszelf  "aan de eigen haren uit het moeras trekken".


 


Een fysieke onmogelijkheid. Spiritueel gezien kan het niet anders tenzij we een "goeroe" volgen. Een "goeroe" hoeft zeker niet altijd een persoon te zijn. Goeroes zijn er in alle kleuren, maten en gedaanten. Oppassen geblazen dus. Voor je het weet blijf je op je rug liggen spartelen!!

***

We moeten van Luiheid 👉Lef 👉Liefde. En vanuit de Liefde wordt alles mogelijk. Luister niet naar tegenstemmers en ongelovigen!! Laat je nóóit  tegenhouden door wie of wat dan ook actief te worden. Ook niet door je eigen weerzin of angst. 

***

Alleen wie gelooft kan bergen verzetten. Voor "ongelovigen" is "de zandkorrel" waarop ze liggen te


rollebollen al te zwaar. 

***

Wanneer we moed vatten:  van Luiheid 👉 Lef, onze innerlijke "verlamming" geleidelijk overwinnen dan en dàn alleen zullen we verbaasd en misschien met iets van schaamte bemerken wat we al die tijd gemist hebben, hebben laten liggen --- De vreugde van het "gaan"... Dan zal het als vanzelf kunnen gaan van Lef 👉 Liefde.

 ***


Luiheid, Lef, Liefde. 

Dan zullen we het "Licht" zien. 

*

Licht is Liefde, 

 maar ook :

 Liefde is Licht. 

~~~


Reacties