Een "explosie"...

 Dat wat gewild wordt niet door mij als eigenwijs ikje, maar vanuit een veel diepere laag in mijzelf kan lange tijd tegengehouden worden. Het lijkt te worden belemmerd door uiterlijke omstandigheden maar zelfs door innerlijke "gesteldheid".

*

Dit hoeft niet een "tegenhouden" te zijn omdat we geestelijk /spiritueel nog niet eraan toe zijn. Dat misschien ook maar..... Het is misschien ook een wachten om krachten te verzamelen.  Te vroeg een impuls uit kunnen leven kan tot een mislukking leiden.

*

Wie lang heeft moeten wachten beseft wat hem dit wachten heeft "opgeleverd". Een innerlijke kracht wordt geboren die er anders niet zou zijn geweest.

*

Wat zou het niet hebben betekend voor de arbeiders die op het eind van de dag werden ingehuurd en hetzelfde loon ontvangen als de arbeiders van het eerste uur? 

*

Verbazing, dankbaarheid. 

Maar ook wanneer je aan het werken denkt. De hele dag gewacht, misschien ook wel in de brandende hitte van de zon. En dan gaan ze het laatse uur aan het werk.

*

Het feit alleen al dat ze werden "gezien" en ingehuurd om toch nog aan het werk te gaan... Het loon was misschien niet geheel onbelangrijk maar ze gingen ervanuit dat het niet veel kon zijn. Niet zoveel als van  die eerste arbeiders...

*

Maar ze gingen aan het werk. Deden wat werd opgedragen. Een soort explosie na het lange, lange wachten.

*

De arbeider is z'n loon waard. God bepaalt de hoogte en niemand anders.

***



Mattheusevangelie 20. 

Reacties