Een weerwoord...



 Dat is wel waar deze uitspraak... Vaak. Maar wat heb je aan zo'n opmerking? Laat ik zeggen dat het een halve waarheid is. En wees eerlijk een halve waarheid is een leugen. Deze zet je altijd op het verkeerde been. Is misleidend. Misschien zijn halve waarheden nóg gevaarlijker dan regelrechte leugens. De regelrechte leugens zijn toch vaak ook weer wat doorzichtig. Net even "te". De doortrapte leugenaar weet dàt maar al te goed. Die komt dan vaak met een halve of driekwart waarheid die je in verwarring brengt. Er lijkt iets van waar maar....

Wie maar al te vaak tegen dit soort dingen, tegen dit "leugen - gespuis" is aangelopen hoeft zich niet te beklagen. Want je zal merken wanneer je altijd weigert af te wijken van de waarheid, ècht innerlijk even naar links-even naar rechts het midden zoekend. Recht overeind blijven - Je ontwikkelt in de loop van je leven een (extra) zintuig dat héél nauwkeurig weet wanneer de leugen tussen jou en de ander instaat.

Het zal je niet in dank afgenomen worden wanneer je niet wijkt.

Het is een gif in deze wereld waar ongelooflijk véél kwaad mee wordt aangericht. Zichtbaar of (nog) onzichtbaar. Helaas wat blijkt is dat deze mensen totaal ongevoelig lijken te zijn voor de ellende die ze veroorzaken. Dat zijn de èchte keiharden.

De redding, het behoud van je eigen energie en gezondheid kan lukken door de uitspraak over het jezelf zijn. Onzelfzuchtig, geduldig in de Waarheid blijven. Het doet er niet toe hoe erop wordt gereageerd. Misschien is dat de belangrijkste les die je kan leren hiervan. 

Je kunt wanneer je in jezelf die aftastende beweging voelt, dat innerlijk bewegen en zoeken, er al vanuit gaan dat er "een leugen" voor je staat. 
🖤 
Waarheid voelt ogenblikkelijk goed. Geeft een gevoel van innerlijke warmte en zekerheid. Hartewarmte. 
☀️ 

Reacties